Koblihy z bramborového těsta
60 min.
Ingredience
- 120gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůDroždí
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůMarmeláda meruňková
- 5gramůCitronová kůra
- 30gramůMandle mleté
- 20mililitrůRum
- 60gramůŠlehačka ve spreji
- 1kilogramBrambory vařené
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme vejce, máslo, droždí a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého odtrháváme kousky o velikosti menších koblih, v dlani uválíme dokulata, palcem uděláme dovnitř hlubší důlek, naplníme meruňkovou marmeládou, otvor uzavřeme a koblihy dáme na teplé místo vykynout.
- 2Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova, na ubrousku osušíme a rozdělíme na talířky, zdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.