Koblihy z bramborového těsta

60 min.

Ingredience

    • 120gramůCukr práškový s vanilkovou příchutí
    • 70gramůMáslo čerstvé
    • 2kusyVejce slepičí
    • 40gramůDroždí
    • 300gramůMouka pšeničná hrubá
    • 200gramůMarmeláda meruňková
    • 5gramůCitronová kůra
    • 30gramůMandle mleté
    • 20mililitrůRum
    • 60gramůŠlehačka ve spreji
    • 1kilogramBrambory vařené
    • 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno. Vložíme do mísy, přisypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, drcené mandle, přidáme vejce, máslo, droždí a rum. Vypracujeme těsto, ze kterého odtrháváme kousky o velikosti menších koblih, v dlani uválíme dokulata, palcem uděláme dovnitř hlubší důlek, naplníme meruňkovou marmeládou, otvor uzavřeme a koblihy dáme na teplé místo vykynout.
  • 2
    Vykynuté koblihy smažíme v rozpáleném sádle z obou stran dozlatova, na ubrousku osušíme a rozdělíme na talířky, zdobíme šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.