Kočičí jazýčky
35 min.
Ingredience
- 200gramůPoleva čokoládová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
495 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s cukry, přidáme tuhý sníh z bílků a na konec mouku. Vyšleháme tuhou hmotu kterou dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou.
- 2Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem nastříkáme jazýčky dlouhé cca 7 cm. Pečeme v předehřáté troubě, upečené jazýčky necháme vychladnout.
- 3Čokoládovou polevu rozpustíme a namáčíme do ní vždy jednu polovinu jazýčku, necháme zaschnout.
- 4Můžeme postříkat druhou polovinu tenkým pramínkem polevy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.