Kokosky s bílým vínem

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyVaječný bílek slepičí
    • 210gramůCukr moučkový
    • 210gramůKokos
    • 3lžíceVíno bílé
    • 70gramůMouka pšeničná hrubá
    • 100gramůMarmeláda rybízová
    • 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
336 mg
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nádobě umístěné v horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem. Do horké směsi přidáme kokos, přilijeme víno a znovu zahříváme. Horkou směs odstavíme a ihned vmícháme mouku. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z připravené směsi malé kokosky, které necháme asi 30 minut odpočinout. Pečeme velmi zvolna (sušíme) v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po vychladnut kokosky spojujeme po dvou marmeládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.