Kokosky s bílým vínem
60 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 210gramůCukr moučkový
- 210gramůKokos
- 3lžíceVíno bílé
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMarmeláda rybízová
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
336 mg
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1V nádobě umístěné v horké vodní lázni šleháme bílky s cukrem. Do horké směsi přidáme kokos, přilijeme víno a znovu zahříváme. Horkou směs odstavíme a ihned vmícháme mouku. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme z připravené směsi malé kokosky, které necháme asi 30 minut odpočinout. Pečeme velmi zvolna (sušíme) v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. Po vychladnut kokosky spojujeme po dvou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.