Kokosky s čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůCukr moučkový
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůOřechy lískové
- 20gramůTuk
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 500gramůPoleva čokoládová
- 250gramůKokos strouhaný
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Krupicový cukr necháme v suché pánvi zkaramelizovat, přilijeme vodu a dobře rozmícháme.
- 2V míse smícháme žloutky s moučkovým cukrem a vyšleháme. Pomalu přilijeme karamelovou vodu, přisypeme hrubou mouku s kypřicím práškem, drcené ořechy a sníh z bílků. Vymícháme těsto.
- 3Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme 20 až 30 minut.
- 4Těsto vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme na menší kostičky, ty namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme ve strouhaném kokosu. Necháme zatuhnout, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.