Kokosky s čokoládovou polevou

60 min.
Slovensko

Ingredience

    • 100gramůCukr krupice
    • 6kusůVejce slepičí
    • 250gramůCukr moučkový
    • 300gramůMouka pšeničná hrubá
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 50gramůOřechy lískové
    • 20gramůTuk
    • 20gramůMouka pšeničná hladká
    • 500gramůPoleva čokoládová
    • 250gramůKokos strouhaný
    • 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krupicový cukr necháme v suché pánvi zkaramelizovat, přilijeme vodu a dobře rozmícháme.
  • 2
    V míse smícháme žloutky s moučkovým cukrem a vyšleháme. Pomalu přilijeme karamelovou vodu, přisypeme hrubou mouku s kypřicím práškem, drcené ořechy a sníh z bílků. Vymícháme těsto.
  • 3
    Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme 20 až 30 minut.
  • 4
    Těsto vyjmeme, necháme vychladnout, nakrájíme na menší kostičky, ty namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme ve strouhaném kokosu. Necháme zatuhnout, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.