Kokosky s kukuřičnou krupicí

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
260 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu zapneme, aby se mírně předehřála.
  • 2
    Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Druhou polovinu cukru svaříme ve vodní lázni s vodou za stálého promíchávání tak, aby se cukr - táhl na nitku - a potom vmícháme do tuhého sněhu. Nakonec do hmoty přimícháme kokos a opatrně vmícháme kukuřičnou krupici.
  • 3
    Touto směsí naplníme cukrářský pytlík a stříkáme různé tvary na pečící papír, který jsme rozložili na plechu. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova.
  • 4
    Před sundáním z plechu necháme upečené kousky vychladnout. Kokosky podáváme studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.