Kokosky s kukuřičnou krupicí
60 min.

Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krystal
- 125gramůKokos strouhaný
- 65gramůKukuřičná krupice T 600
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
260 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Troubu zapneme, aby se mírně předehřála.
- 2Z bílků a poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Druhou polovinu cukru svaříme ve vodní lázni s vodou za stálého promíchávání tak, aby se cukr - táhl na nitku - a potom vmícháme do tuhého sněhu. Nakonec do hmoty přimícháme kokos a opatrně vmícháme kukuřičnou krupici.
- 3Touto směsí naplníme cukrářský pytlík a stříkáme různé tvary na pečící papír, který jsme rozložili na plechu. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zlatova.
- 4Před sundáním z plechu necháme upečené kousky vychladnout. Kokosky podáváme studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.