Kokosová bábovka s ledovými kaštany
65 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůKokos - mletý (Kopra)
- 150mililitrůOlej slunečnicový
- 200gramůCukr krupice
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžíceTuk
- 2lžíceMouka hrubá pšeničná Babiččina volba
- 1baleníKaštany ledové
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vychlazenou čokoládu Ledové kaštany nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Smícháme kokos, mouku a prosátý kypřící prášek.
- 3Celá vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme olej. Střídavě přidáme mléko a sypkou směs. Nakonec lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu.
- 4Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Formu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut.
- 5Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a poté jí vyklopíme. Studenou pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.