Kokosová omáčka s koriandrem k dýni
35 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2kilogramyDýně
- 400gramůPórek
- 40mililitrůOlej olivový
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 800mililitrůMléko kokosové
- 30mililitrůOcet vinný
- 10gramůKoriandr mletý
- 100gramůZakysaná smetana
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
60 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme a rozčtvrtíme. Poté vybereme semena a měkké části. Dužinu nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek na kolečka, vše pečlivě opláchneme. Chilli papričku nakrájíme na kroužky.
- 2Cibuli, pórek a chilli osmažíme na lžíci oleje a odložíme je na talíř. Přidáme zbývající olej a opražíme dýňové kostky. Přilijeme vývar, necháme 10 minut vařit.
- 3Poté přidáme kokosové mléko, ocet, rozdrcená semena koriandru a cibulovou směs. Vaříme dalších 8 minut. Ochutíme solí a pepřem. Smetanu ušleháme a smícháme s nasekaným koriandrem a se zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.