Kokosová zmrzlina s čokoládou
55 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 120gramůČokoláda bílá
- 60mililitrůRum
- 120gramůKokos - mletý (Kopra)
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 2 vejce, 2 žloutky, cukr. Zahřejeme na ohni smetanu, čokoládu a kokos. Horkou směs nalijeme na vaječný krém a směs vložíme v žáruvzdorné misce do vodní lázně. Po zhoustnutí ji přecedíme a uložíme do chladničky. Šlehačku uleháme s rumem a vmícháme do vychlazené čokoládové směsi.
- 2Hmotu zpracujeme strojkem na zmrzlinu a na 1/2 hodiny ji před podáváním vložíme do mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.