Kokosové mlsání
25 min.
Ingredience
- 100gramůDatle sušené
- 80gramůMléko plnotučné sušené
- 80mililitrůMléko plnotučné
- 1lžíceKakao - prášek
- 200gramůKokos - mletý (Kopra)
- Na obalení
- 20gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
9 g
Cukr
15 mg
Postup přípravy
- 1100g sušených datlí bez pecek rozpůlíme, dáme do misky a zalijeme je horkou vodou. Necháme je změknou asi 1 hodinu. Pak vodu scedíme, datle pokrájíme na kousky a dáme je do mixéru. Přidáme k nim 200g strouhaného kokosu, 80g sušeného mléka a 80 ml vlažného plnotučného mléko. Směs rozmixujeme. Kokosové těsto by mělo být dostatečně husté, tvárné. Pokud by bylo suché, přidame 2-3 lžíce mléka navíc.
- 2Na vále s rozprostřeným pečícím papírem kokosové těsto rozdělíme na dva díly, každý díl prohněteme a do jednoho zapracujeme 1 lžíci kakaa. Pak si z těsta vyválíme stejně velké válečky, které k sobě "přilepíme" a spojený váleček znovu válením upravíme. Vznikne nám dvoubarevný váleček. Nakrájíme ho na 6 menších špalíčků, každý obalíme v nastrouhaném kokosu, poklademe je do košíčků a můžeme ihned konzumovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.