Kokosové řezy s ananasovým džemem
75 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžícePomerančová kůra
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceMléko polotučné
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- Náplň
- 4lžíceDžem ananasový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 200gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
406 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V misce ušleháme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, pomerančovou kůrou a žloutky.
- 2Postupně do máslové směsi přimícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a přiléváme mléko. Vypracujeme hladké těsto. Plech vymažeme a hotové těsto do něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Korpus necháme na plechu trochu vychladnout.
- 3Na ještě teplý korpus rozetřeme ananasový džem. V misce ušleháme dotuha bílky, přimícháme cukr a opatrně do sněhu vmícháme kokos.
- 4Připravenou kokosovou hmotu klademe lžící na koláč s ananasovým džemem. Pak plech vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších 20 minut.
- 5Koláč necháme vychladnout a pak servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.