Kokosové věnečky pro celiaky
55 min.
Ingredience
- Na obalení
- 2lžíceCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- Věnečky
- 300gramůMouka bezlepková
- 2gramyCukr moučkový
- 120gramůKokos strouhaný
- 20lžičekCukr vanilka
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceTresť rumová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
31 g
Sacharidy
100 g
Cukr
5 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Máslo s cukrem a vejcem vymícháme do hladké pěny.
- 2Do směsi vmícháme rumovou tresť a strouhaný kokos. Směs vymícháme s moukou do tužšího těsta.
- 3Na masový mlýnek připevníme cukrářský nástavec a nastavíme jej na tvar věnečků.
- 4Z těsta protlačováním tvoříme věnečky, které pečeme na plechu, vyloženém pečícím papírem při teplotě 170°C. Upečené věnečky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
- 5Pečivo podáváme vychladlé, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.