Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis

55 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
25 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.
  • 2
    Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.
  • 3
    Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.
  • 4
    Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.