Kokosový dort s čokoládovou polevou
60 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 330gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceRum
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 2lžičkyCukr moučkový
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůKokosová moučka
- 375gramůČokoláda na vaření
- 280gramůSamokypřicí mouka
- 185mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2135 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
124 g
Sacharidy
224 g
Vláknina
26 g
Cukr
84 g
Postup přípravy
- 1Na 180 °C předehřejeme troubu. V míse důkladně cca 3 minuty promícháme máslo, cukr, kokosovou moučku, vejce, mouku, rum a mléko. Těsto přemístíme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vyložili pečícím papírem. Pečeme 45 minut. Poté necháme dort 5 minut ve formě a vyklopíme na mřížku. Korpus nožem podélně rozřízneme.
- 2Připravíme si náplň. Moučkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru vmícháme do ušlehané a vychlazené šlehačky. Pomažeme náplní jednu polovinu korpusu a druhou polovinou přiklopíme.
- 3Polevu připravíme tak, že v ohnivzdorné misce necháme ve vodní lázni rozpustit nastrouhanou čokoládu dohladka. Postupně přimícháme olej.
- 4Dort na mřížce přelijeme polevou. Můžeme nechat stéct i po stranách. Necháme 1 hodinu ztuhnout v lednici, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.