Kokosový dort s čokoládovou polevou

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůMáslo čerstvé
    • 330gramůCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceRum
    • 2lžičkyPomerančová kůra
    • 2lžičkyCukr moučkový
    • 60mililitrůOlej rostlinný
    • 200gramůKokosová moučka
    • 375gramůČokoláda na vaření
    • 280gramůSamokypřicí mouka
    • 185mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2135 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
124 g
Sacharidy
224 g
Vláknina
26 g
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na 180 °C předehřejeme troubu. V míse důkladně cca 3 minuty promícháme máslo, cukr, kokosovou moučku, vejce, mouku, rum a mléko. Těsto přemístíme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vyložili pečícím papírem. Pečeme 45 minut. Poté necháme dort 5 minut ve formě a vyklopíme na mřížku. Korpus nožem podélně rozřízneme.
  • 2
    Připravíme si náplň. Moučkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru vmícháme do ušlehané a vychlazené šlehačky. Pomažeme náplní jednu polovinu korpusu a druhou polovinou přiklopíme.
  • 3
    Polevu připravíme tak, že v ohnivzdorné misce necháme ve vodní lázni rozpustit nastrouhanou čokoládu dohladka. Postupně přimícháme olej.
  • 4
    Dort na mřížce přelijeme polevou. Můžeme nechat stéct i po stranách. Necháme 1 hodinu ztuhnout v lednici, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.