Kokosový dort s malinami

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 185gramůMáslo čerstvé
    • 220gramůCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 185mililitrůKokosové mléko
    • 90gramůKokosová moučka
    • 700gramůMaliny
    • 2lžíceCukr moučkový
    • 90gramůKokos strouhaný
    • 375mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 375gramůSamokypřicí mouka
    • 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
40 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
13 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve utřeme v misce do lehkého krému změklé máslo s krystalovým cukrem. Postupně přidáváme žloutky a každý z nich důkladně zašleháme. Vmícháme kokosovou moučku. Stranou smícháme mouku s kypřicím práškem a zvlášť kokosové mléko s vanilkou. Poté tyto směsi střídavě přimícháváme do kokosového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka přidáme do těsta.
  • 2
    Vlijeme do vymazané a moukou vysypané čtvercové dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 35-40min. Korpus necháme odpočinout 5min ve formě, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí podélně rozřízneme.
  • 3
    Na jednu polovinu navrstvíme maliny (200g), přiklopíme druhou polovinou. Povrch a stany potřeme našlehanou šlehačkou, posypeme opraženým kokosem a vychladíme v lednici.
  • 4
    Mezitím připravíme coulis. Zbytek malin rozmixujeme s moučkovým cukrem na kaši. Tu propasírujeme přes cedník.
  • 5
    Dort naporcujeme a podáváme s coulis.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.