Kokosový koláč s čokoládovou polevou

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek a vypracujeme jemné těsto. I s mísou ho vložíme přibližně na půl hodiny do lednice. Těsto rozválíme na středně silný plát, položíme na plech a dáme do trouby péct při střední teplotě asina 20 minut. Plát těsta by měl být přo dopečení zlatavý. Necháme vychladnout a pomažeme marmeládou.
  • 2
    Do misky vložíme Heru, přisypeme mletý kokos nebo kokosovou mouku, moučkový cukr, vejce a přilijeme rum. Tento krém namažeme na těsto a vložíme do teplé trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout. Vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
  • 3
    Před podáváním vychladíme v lednici, potom nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.