Kokosový koláč s čokoládovou polevou
70 min.
Ingredience
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 120gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMarmeláda jahodová
- Náplň
- 60gramůHera
- 170gramůKokosová moučka
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 50mililitrůRum
- 130gramůPoleva čokoládová
- 40gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
8 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, cukr, žloutek a vypracujeme jemné těsto. I s mísou ho vložíme přibližně na půl hodiny do lednice. Těsto rozválíme na středně silný plát, položíme na plech a dáme do trouby péct při střední teplotě asina 20 minut. Plát těsta by měl být přo dopečení zlatavý. Necháme vychladnout a pomažeme marmeládou.
- 2Do misky vložíme Heru, přisypeme mletý kokos nebo kokosovou mouku, moučkový cukr, vejce a přilijeme rum. Tento krém namažeme na těsto a vložíme do teplé trouby. Nepečeme, jen necháme vyschnout. Vyndáme z trouby, potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.
- 3Před podáváním vychladíme v lednici, potom nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.