Kokosový koláč s krémem a lesními jahodami
80 min.
Ingredience
- Krém
- 220mililitrůSýr Lučina - termizovaný
- 3lžíceMed včelí
- 150mililitrůJogurt bílý
- 1lžičkaTresť vanilková
- Na ozdobu
- Na vytření a vysypání formy
- 220lžicKokosová moučka
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- Těsto
- 1špetkaSůl mořská
- 1lžičkaKypřící prášek bezlepkový
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůJablečné pyré s broskvemi
- 3lžíceMed včelí
- 0,5lžíceOlej slunečnicový
- 125gramůKokos - mletý (Kopra)
- 220gramůKokosová moučka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
44 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
- 2Připravíme si těsto: do mísy nasypeme kokosovou mouku, přidáme k ní strouhaný kokos, sůl´a sypkou směs promícháme s kypřícím práškem, pak přimícháme žloutky, jablečné pyré, med a olej. Vše dobře promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Vylejeme ho do připravené formy a vložíme do středu předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.
- 3Upečený korpus necháme vyhladnout. Omyté lesní jahody necháme okapat a oschnout.
- 4Připravíme si krém: v misce si metličkou vyšleháme jogurt s Lučinou, vanilkovým extraktem a medem do hladkého krému.
- 5Dort dáme na mísu, polejeme ho krémem a posypeme jahodami. Pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.