Kokosový koláč s krémem a lesními jahodami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
44 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší dortovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
  • 2
    Připravíme si těsto: do mísy nasypeme kokosovou mouku, přidáme k ní strouhaný kokos, sůl´a sypkou směs promícháme s kypřícím práškem, pak přimícháme žloutky, jablečné pyré, med a olej. Vše dobře promícháme. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do těsta. Vylejeme ho do připravené formy a vložíme do středu předehřáté trouby. Korpus pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.
  • 3
    Upečený korpus necháme vyhladnout. Omyté lesní jahody necháme okapat a oschnout.
  • 4
    Připravíme si krém: v misce si metličkou vyšleháme jogurt s Lučinou, vanilkovým extraktem a medem do hladkého krému.
  • 5
    Dort dáme na mísu, polejeme ho krémem a posypeme jahodami. Pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.