Kokosový perník s jablky
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 300mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOlej stolní
- 3lžíceCukr krystal
- 2lžíceKakao
- 1lžíceSkořice mletá
- 100gramůMouka kukuřičná
- 150gramůMouka pohanková
- 100gramůMák - semena
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceKokos strouhaný
- 500gramůJablka
- 100gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a nastrouháme, mák a polovinu ořechů umeleme. Druhou polovinu ořechů nasekáme. Trochu cukru smícháme se žloutky do pěny, do které přimícháme vodu, olej, kakao, umletý mák a mleté ořechy.
- 2Tuto směs zpracujeme s moukami, do které jsme přidali kypřící prášek do těsta. Nakonec do těsta vmícháme bílkový sníh.
- 3Hotové těsto vlijeme do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečícím papírem. Na těsto urovnáme nastrouhaná jablka, která posypeme nasekanými ořechy, zbylým cukrem a skořicí. Koláč pečeme asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.