Kokosový pivní trhanec
25 min.
Ingredience
- 150mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 150gramůMouka polohrubá
- 1gramMáslo čerstvé
- 2lžíceHrozinky
- 2lžíceKokos strouhaný
- Na posypání
- 1lžíceCukr moučkový
- Na vymazání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse umícháme pivo, žloutky, citronovou kůru, vanilkový cukr, mouku a rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nakrájené hrozinky, strouhaný kokos a opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.
- 2Těsto vlijeme do dobře vymazaného pekáče a pečeme v předehřáté troubě dorůžova.
- 3Hotové těsto s pomocí vidliček natrháme a přes sítko posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.