Kokosový pudink

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme 40g másla, přisypeme hrubou mouku a opražíme ji. Zalijeme mlékem a za stálého míchání vaříme tak dlouho, aby se těsto nelepilo na nádobu. Odstavíme z plotny a ještě chvíli mícháme.
  • 2
    K částečně vychladnému těstu přimícháme žloutky, 50g moučkového cukru a kokos. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a zbylého moučkového cukru.
  • 3
    Pudinkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme krupičkou. Vlijeme do ní těsto, formu přiklopíme a vložíme do lázně s vroucí vodou. Pudink vaříme asi 45 minut.
  • 4
    Uvařený a vychladlý pudink vyklopíme a podáváme. Můžeme doplnit čerstvým nebo kompotovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.