Koláč Alexandr s koňakem

30 min.

Ingredience

    • 225gramůCukr moučkový
    • 225gramůSušenky BeBe kakaové
    • 175gramůMáslo čerstvé
    • 120gramůČokoláda hořká
    • 3lžíceMartell cognac
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
34 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tmavé čokoládové sušenky rozdrtíme na drobečky, můžeme použít mixér. Promícháme se 60 g másla, směs upěchujeme do formy o průměru 20-23 cm.
  • 2
    V mixéru zpracujeme cukr a zbytek másla na hladký krém. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a koňak. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a spojíme s krémem.
  • 3
    Lžicí rozprostřeme krém na základ sušenkového těsta.
  • 4
    Koláč necháme minimálně hodinu vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.