Koláč Galette
50 min.
Ingredience
- Na koláč
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 75gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůRum
- 5gramůDroždí sušené
- Na krém
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 20mililitrůRum
- 20gramůKakao instantní - Granko
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme vodu, rum, rozpuštěné máslo, přidáme mouku, sušené droždí a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 cm silnou kulatou placku a pečeme ji 20 minut v troubě, vyhřáté na 180 stupňů.
- 2Mezitím připravíme krém: v rendlíku ušleháme žloutky s cukrem do pěny a pozvolna zalijeme svařeným horkým mlékem, na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Zalijeme rumem, odstavíme, necháme vychladnout. Krém přendáme do mísy a ve vodní lázni vmícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Poté jemně šleháme, až je krém hladký a jemný, upečenou placku opatrně rozřízneme a hotovým krémem bohatě naplníme. Povrch koláče posypeme instantním kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.