Koláč Galette

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Na koláč
    • 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 75gramůMáslo čerstvé
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 20mililitrůRum
    • 5gramůDroždí sušené
  • Na krém
    • 3kusyVejce slepičí
    • 60gramůCukr krupice
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 20mililitrůRum
    • 20gramůKakao instantní - Granko
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme vodu, rum, rozpuštěné máslo, přidáme mouku, sušené droždí a vypracujeme hladké těsto. Z těsta vyválíme 2 cm silnou kulatou placku a pečeme ji 20 minut v troubě, vyhřáté na 180 stupňů.
  • 2
    Mezitím připravíme krém: v rendlíku ušleháme žloutky s cukrem do pěny a pozvolna zalijeme svařeným horkým mlékem, na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Zalijeme rumem, odstavíme, necháme vychladnout. Krém přendáme do mísy a ve vodní lázni vmícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Poté jemně šleháme, až je krém hladký a jemný, upečenou placku opatrně rozřízneme a hotovým krémem bohatě naplníme. Povrch koláče posypeme instantním kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.