Koláč garbanzo

110 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 konzervy žlutého hrachu vysypeme do cedníku a necháme okapat, potom hrách promneme v rukách, aby se odstranily slupky. Vložíme do mixéru a zpracujeme dohladka. Přendáme do mísy a vmícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Vlijeme směs, urovnáme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát ve formě. Poté vyjmeme na mřížku a posypeme skořicovým cukrem.
  • 3
    Před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme podávat s čerstvými plátky ananasu.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.