Koláč garbanzo
110 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 225gramůCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkySkořice mletá
- 1kusPomeranče
- 4kusyVejce slepičí
- 2baleníHrách loupaný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 12 konzervy žlutého hrachu vysypeme do cedníku a necháme okapat, potom hrách promneme v rukách, aby se odstranily slupky. Vložíme do mixéru a zpracujeme dohladka. Přendáme do mísy a vmícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2Vlijeme směs, urovnáme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát ve formě. Poté vyjmeme na mřížku a posypeme skořicovým cukrem.
- 3Před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme podávat s čerstvými plátky ananasu.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.