Koláč griliášový
75 min.
Ingredience
- Na griliáž
- 5lžicCukr krupice
- 60gramůOřechy lískové
- 5gramůCukr krupice
- 125gramůMouka polohrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 0,25kusCitrony
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Na sucho opražíme cukr na žlutý odstín, přidáme oříšky opražené a odrhnuté v utěrce, odstavíme. Misku potřeme máslem, směs do ní nalijeme a necháme vychladnout, poté ji utlučeme v hmoždíři.
- 2Máslo utřeme s cukrem, žloutky, přidáme šťávu i kůru z citrónu, utlučený griliáš, mouku smíchanou s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Směs promícháme, dáme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy, pečeme v troubě 45 minut.
- 3Griliášový koláč podáváme pocukrovaný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.