Koláč griliášový

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sucho opražíme cukr na žlutý odstín, přidáme oříšky opražené a odrhnuté v utěrce, odstavíme. Misku potřeme máslem, směs do ní nalijeme a necháme vychladnout, poté ji utlučeme v hmoždíři.
  • 2
    Máslo utřeme s cukrem, žloutky, přidáme šťávu i kůru z citrónu, utlučený griliáš, mouku smíchanou s kypřícím práškem a tuhý sníh z bílků. Směs promícháme, dáme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané dortové formy, pečeme v troubě 45 minut.
  • 3
    Griliášový koláč podáváme pocukrovaný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.