Koláč jablkový
45 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 70gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMléko polotučné
- 4kusyJablka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Mouku smícháme s kypřícím práškem, rozdrobíme mírně nahřáté máslo, cukr, přidáme vejce, mléko a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj dva tenčí pláty, z nichž jeden poklademe na plátky nakrájenými jablky, pocukrujeme, druhým plátem je přikryjeme. Povrch potřeme rozšlehaným bílkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.