Koláč jablkový 1
35 min.
Ingredience
- 50gramůJogurt bílý
- 60gramůMouka polohrubá
- 30gramůCukr krupice
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 120gramůJablka
- 0,5kusVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Rozmícháme vejce s jogurtem a vlijeme máslo. Přidáme mouku se špetkou kypřicího prášku a cukr. Přidáme vodu dle potřeby. Uhněteme těsto.
- 2Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem, (nebo na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou.) Na těsto naklademe oloupaná, na plátky pokrájená jablka.
- 3Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
- 4Koláč krájíme až po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.