Koláč převrácený
65 min.
Ingredience
- 50gramůTuk rostlinný
- 425gramůKompot ananasový
- 4lžičkySolamyl
- 50gramůCukr třtinový
- 3decilitryVoda pitná
- 1kusCitrony
- 5decilitrůOlej slunečnicový
- 75gramůCukr krupice
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
90 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme. Smícháme ananasovou šťávu se solamylem na hladkou pastu. Dáme ji do pánve, přidáme tuk, cukr, vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme 3 minuty bublat, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
- 2Připravíme si piškot: do pánve dáme olej, vodu, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil, nenecháme vařit. Odstavíme a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme skořici, mouku a kypřící prášek do pečiva. Přelijeme vychladlým cukrovým sirupem a šleháme, dokud nevypracujeme těsto.
- 3Kousky ananasu a citronové kůry dáme na dno formy a zalijeme 4 lžícemi ananasového sirupu. Naneseme přes ně piškotové těsto.
- 4V předehřáté troubě na 180°C pečeme 40 minut.
- 5Poté necháme stát 5 minut, odstraníme formu a podáváme se zbylým ananasovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.