Koláč převrácený

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůTuk rostlinný
    • 425gramůKompot ananasový
    • 4lžičkySolamyl
    • 50gramůCukr třtinový
    • 3decilitryVoda pitná
    • 1kusCitrony
    • 5decilitrůOlej slunečnicový
    • 75gramůCukr krupice
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
90 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme. Smícháme ananasovou šťávu se solamylem na hladkou pastu. Dáme ji do pánve, přidáme tuk, cukr, vodu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme 3 minuty bublat, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Připravíme si piškot: do pánve dáme olej, vodu, cukr a zahřejeme, aby se cukr rozpustil, nenecháme vařit. Odstavíme a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme skořici, mouku a kypřící prášek do pečiva. Přelijeme vychladlým cukrovým sirupem a šleháme, dokud nevypracujeme těsto.
  • 3
    Kousky ananasu a citronové kůry dáme na dno formy a zalijeme 4 lžícemi ananasového sirupu. Naneseme přes ně piškotové těsto.
  • 4
    V předehřáté troubě na 180°C pečeme 40 minut.
  • 5
    Poté necháme stát 5 minut, odstraníme formu a podáváme se zbylým ananasovým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.