Koláč s borůvkami v medu
45 min.
Ingredience
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMouka pohanková
- 200gramůMed včelí
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůSlivovice
- 100gramůBorůvky
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
21 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a rozšleháme, přisypeme mouku, kypřící prášek, dobře rozmícháme. Přidáme měkké máslo, med, zakápneme slivovicí a zpracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.
- 2Do suché pánve nalijeme 40 g medu, necháme trochu zkaramelizovat, přisypeme čerstvé borůvky a v medu je obalíme.
- 3Vychladlý koláč naporcujeme, ozdobíme borůvkami v medu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.