Koláč s borůvkami z kynutého těsta

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 1kusVejce slepičí
    • 70gramůCukr moučkový
    • 25gramůCukr krystal
    • 80gramůHera
    • 0,5litrBorůvky
    • 15gramůDroždí
    • 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    V misce nebo hrnku připravíme z rozdrobeného droždí, 10 gramů moučkového cukru, 2 dl vlažného mléka a 60 gramů hladké mouky kvásek, který necháme na teplém místě 15 minut kynout.
  • 3
    Ve větší míse promícháme zbylou mouku se solí, přidáme k ní rozšlehané vajíčko, rozpuštěnou Heru, 1 dl mléka a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
  • 4
    Vykynuté těsto rozprostřeme do vymazané zapékací formy, posypeme borůvkami s krystalovým cukrem a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.