Koláč s borůvkami z kynutého těsta
90 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 25gramůCukr krystal
- 80gramůHera
- 0,5litrBorůvky
- 15gramůDroždí
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
13 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2V misce nebo hrnku připravíme z rozdrobeného droždí, 10 gramů moučkového cukru, 2 dl vlažného mléka a 60 gramů hladké mouky kvásek, který necháme na teplém místě 15 minut kynout.
- 3Ve větší míse promícháme zbylou mouku se solí, přidáme k ní rozšlehané vajíčko, rozpuštěnou Heru, 1 dl mléka a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme v teple vykynout.
- 4Vykynuté těsto rozprostřeme do vymazané zapékací formy, posypeme borůvkami s krystalovým cukrem a pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.