Koláč s džemem z červeného rybízu

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
925 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Poté těsto rozválíme, dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a vidličkou propíchneme. Odkrojené zbytky těsta zpracujeme, rozválíme, potřeme žloutkem a nakrájíme na proužky.
  • 4
    Korpus potřeme džemem. Na vrstvu džemu rozložíme proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku.
  • 5
    Pečeme asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.