Koláč s džemem z červeného rybízu
60 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůDžem rybízový
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 125gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
925 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Poté těsto rozválíme, dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a vidličkou propíchneme. Odkrojené zbytky těsta zpracujeme, rozválíme, potřeme žloutkem a nakrájíme na proužky.
- 4Korpus potřeme džemem. Na vrstvu džemu rozložíme proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku.
- 5Pečeme asi 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.