Koláč s fíky
40 min.
Ingredience
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůHera
- 80gramůOřechy vlašské
- 50gramůCukr moučkový
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůFíky čerstvé
- 750mililitrůMléko polotučné
- 2kusyPuding-vanilkový
- 40gramůCukr krupice
- 30mililitrůRum
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
72 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Smícháme hladkou mouku, Heru, mleté ořechy, moučkový cukr, žloutek a vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet v chladu. Fíky omyjeme a pokrájíme na kousky.
- 2Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.
- 3Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme rum, máslo a citronovou kůru. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a potřeme jí koláč, navrch dáme kousky fíků a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.