Koláč s fíky
150 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 250gramůMáslo čerstvé
- 500gramůCukr moučkový
- 8kusůVejce slepičí
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 300gramůKokos sušený
- 100gramůFíky sušené
- 50gramůKokos - mletý (Kopra)
- Poleva
- 100gramůMed včelí
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyPomeranče
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
63 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
12 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Do pánve dáme 20 g másla, které zahřejeme a opražíme na něm kokos. Potom necháme vychladnout. Do misky položíme na kousky nakrájené máslo, přidáme k němu cukr a vyšleháme na hladkou pěnu. Do ní za stálého šlehání přimícháváme vejce, připravený kokos, olej, pár kapek vymačkané citrónové šťávy, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, prosátou mouku s kypřícím práškem, spolu s vanilkovým cukrem, nakrájené fíky a vše ještě dobře promícháme.
- 2Plech vymažeme trochou másla, vysypeme 50 g kokosu a vylijeme do něho připravené těsto. Plech vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 150 °C 60 minut.
- 3Do kastrůlku dáme med, vymačkanou pomerančovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru a na slabém ohni vaříme tak dlouho, aby vznikl hustější sirup.
- 4Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme trochu vychladnout a polijeme ho pomerančovým sirupem. Potom necháme vychladit a krájíme na úhledné trojúhelníky nebo čtverce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.