Koláč s fíky a jogurtem
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1kusPomeranče
- 8kusůFíky čerstvé
- 250gramůJogurt bílý
- 1,5lžíceCukr moučka
- 3lžíceLikér pomerančový
- Na těsto
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaVoda pitná
- 90gramůCukr krupice
- 90gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vytřeme máslem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V míse šlehačem ušleháme žloutky s teplou vodou. Přidáváme cukr a šleháme, až utvoříme světlý krém.
- 3Do krému opatrně přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto poté vlijeme do formy, uhladíme a pečeme zhruba 25 minut.
- 4Po upečení necháme koláč vychladnout.
- 5V mezičase ustrouháme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče. Fíky nakrájíme na osminy. Pomerančovou šťávu smícháme s likérem. Moučkový cukr a pomerančovou kůru vmícháme do jogurtu.
- 6Vychladlý koláč pokapeme směsí pomerančové šťávy s likérem, potřeme jogurtem a ozdobně poklademe fíky. Připravený koláč překryjeme fólií a necháme v chladničce zhruba hodinu vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.