Koláč s granátovým jablkem
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůSmetana
- 220gramůHorká čokoláda
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1kusJablko granátové
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C.
- 3Čokoláru rozpustíme ve smetaně, vmícháme máslo. Necháme ztuhnout v lednici, poté vyšleháme a naneseme na upečený korpus.
- 4Granátové jablko rozebereme na jadérka a ty pak nasypeme na krém.
- 5Vychladíme a je hotovo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.