Koláč s granátovým jablkem

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 250gramůCukr krupice
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 250mililitrůMléko polotučné
    • 125mililitrůOlej rostlinný
    • 250mililitrůSmetana
    • 220gramůHorká čokoláda
    • 25gramůMáslo čerstvé
    • 1kusJablko granátové
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  • 2
    Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C.
  • 3
    Čokoláru rozpustíme ve smetaně, vmícháme máslo. Necháme ztuhnout v lednici, poté vyšleháme a naneseme na upečený korpus.
  • 4
    Granátové jablko rozebereme na jadérka a ty pak nasypeme na krém.
  • 5
    Vychladíme a je hotovo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.