Koláč s hruškami
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaDroždí
- 4kusyVejce slepičí
- 210gramůMouka polohrubá
- 270gramůCukr krupice
- 3lžíceHruškovice
- 180gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramHrušky
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozehřejeme 170g másla ve vodní lázni a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvasnice, cukr, přilijeme vychladlé máslo, vejce a vše dobře promícháme.
- 2Hrušky oloupeme a jadřince odstraníme. Nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta. Na závěr přilijeme šlehačku.
- 3Troubu předehřejeme na 180C. Kruhovou porcelánovou formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 45minut.
- 4Hotový koláč necháme nejprve vychladnout, poté pokapeme hruškovým destilátem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.