Koláč s hruškami

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
35 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozehřejeme 170g másla ve vodní lázni a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme kvasnice, cukr, přilijeme vychladlé máslo, vejce a vše dobře promícháme.
  • 2
    Hrušky oloupeme a jadřince odstraníme. Nakrájíme na větší kousky a vmícháme do těsta. Na závěr přilijeme šlehačku.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180C. Kruhovou porcelánovou formu na koláč vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a pečeme 45minut.
  • 4
    Hotový koláč necháme nejprve vychladnout, poté pokapeme hruškovým destilátem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.