Koláč s hruškami na karamelu
85 min.
Ingredience
- 100gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1kusHrušky
- 200gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaKardamom
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
811 mg
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Hrušky oloupeme, rozčtvrtíme je a vyřízneme jádřince.
- 2V hrnci přivedeme k varu půl deci vody, rozpustíme v ní 60 gramů cukru s kardamonem a na mírném ohni cukr necháme zkaramelizovat.
- 3Kulatou rozevírací dortovou formu vyložíme alobalem a ohřejeme v předehřáté troubě. Zkaramelizovaný cukr nalijeme do formy a rovnoměrně ho rozprostřeme. Na cukr položíme čtvrtky hrušek.
- 4V míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, zbylých 140 gramů cukru, vanilkový cukr, vejce a máslo. Směs důkladně rozmixujeme a nalijeme na hrušky do formy.
- 5Troubu vyhřejeme na 190 stupňů a koláč v ní pečeme 1 hodinu. Pak formu vyjmeme z trouby a koláč v ní ještě dalších 30 minut až jednu hodinu necháme. Potom odstraníme okraj formy a koláč necháme ještě 10 až 15 minut chladnout. Potom ho přendáme na podnos a můžeme krájet na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.