Koláč s jablkovou nádivkou
40 min.

Ingredience
- Náplň
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 70gramůOřechy lískové
- 200gramůJablka
- 200gramůMouka polohrubá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCitronová šťáva
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Všechny přísady smícháme, vypracujeme těsto a rozdělíme na dva různě velké díly. Větší díl vymačkáme do dortové formy, poklademe nádivkou a z menší části uděláme mřížku.
- 2Příprava nádivky: z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmíchme nastrouhané oříšky a jablka.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.