Koláč s jablky a krémem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1463 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
84 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
7 g
Cukr
118 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přimícháme vanilkový cukr a cukr krupici. Případnou šťávu z jablek slijeme.
  • 2
    V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 3
    Jablka narovnáme v souvislé vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme těstem a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.
  • 4
    Upečený koláč přeložíme na rovný tác tak, aby jablka byla nahoře, a odstraníme pečící papír. Koláč necháme vychladnout.
  • 5
    V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání svaříme. Za občasného míchání necháme pudink zchladnout, poté do něj vmícháme máslo a vymícháme hladký krém.
  • 6
    Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Po ztuhnutí nakrájíme řezy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.