Koláč s jablky a sněhem

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studené vařené brambory oloupeme, nastrouháme a přidáme 2 žloutky. Promícháme a přilijeme mléko, vsypeme cukr, strouhané ořechy, prášek do pečiva a na kostičky nakrájená jablka.
  • 2
    Těsto zlehčíme sněhem ušlehaným ze dvou bílků.
  • 3
    Vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
  • 4
    Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. Vychladlý koláč pocukrujeme a ozdobíme tuhým sněhem ušlehaným ze 3 bílků.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.