Koláč s kandovaným ovocem a hruškami

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vidličkou promícháme mouku, cukr, kousky másla a vejce. Vytvoříme drobenku a poté vláčné těsto. Suroviny můžeme zpracovat i v mixéru. Těsto zabalíme a dáme do chladu.
  • 2
    Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo, dáme do chladu.
  • 3
    Z těsta vyválíme kruh větší o 2,5 cm než je forma o průměru 23 cm. Vyložíme jím formu a dno hustě propícháme vidličkou. Zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Po této době odstraníme alobal i fazole a pečeme ještě 10 minut. Hotový korpus vyjmeme a lžící poklademe korpus kandovaným ovocem. Hrušky necháme okapat, osušíme je překrojíme na půl a nakrájíme na plátky o síle 5 mm. Dáváme pozor, aby půlky držely u sebe, vějířovitě je rozprostřeme do středu koláče a zasypeme drobenkou.
  • 4
    Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15-20 minut, až je drobenka zlatá. Necháme na mřížce trochu vychladnout. Odstraníme boční díl formy a koláč podáváme teplý nebo zcela studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.