Koláč s kandovaným ovocem a hruškami
65 min.
Ingredience
- Drobenka
- 20gramůCukr třtinový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Náplň
- 450gramůKandované ovoce
- 400gramůKompot hruškový
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Vidličkou promícháme mouku, cukr, kousky másla a vejce. Vytvoříme drobenku a poté vláčné těsto. Suroviny můžeme zpracovat i v mixéru. Těsto zabalíme a dáme do chladu.
- 2Na drobenku smícháme mouku, cukr a máslo, dáme do chladu.
- 3Z těsta vyválíme kruh větší o 2,5 cm než je forma o průměru 23 cm. Vyložíme jím formu a dno hustě propícháme vidličkou. Zakryjeme alobalem, zasypeme suchými fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Po této době odstraníme alobal i fazole a pečeme ještě 10 minut. Hotový korpus vyjmeme a lžící poklademe korpus kandovaným ovocem. Hrušky necháme okapat, osušíme je překrojíme na půl a nakrájíme na plátky o síle 5 mm. Dáváme pozor, aby půlky držely u sebe, vějířovitě je rozprostřeme do středu koláče a zasypeme drobenkou.
- 4Pečeme ve vyhřáté troubě na 220°C 15-20 minut, až je drobenka zlatá. Necháme na mřížce trochu vychladnout. Odstraníme boční díl formy a koláč podáváme teplý nebo zcela studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.