Koláč s kandovaným ovocem a medem
80 min.
Ingredience
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 8gramůNové koření celé
- 100gramůRozinky tmavé
- 130mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůPomerančová kůra
- 80mililitrůPomerančová šťáva
- 60gramůMed včelí
- 25gramůTuk
- 130gramůMáslo čerstvé
- 250gramůKandované ovoce
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.