Koláč s kaštany a rumem
55 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 200gramůKaštany jedlé
- 70gramůMarmeláda meruňková
- 30mililitrůLikér Maraschino (Maraska)
- 50mililitrůRum
- 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Cukr
16 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Těsto na kynuté koláčky vložíme do máslem vymazané formy a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. Vyjmeme z trouby, vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky, necháme částečně vychladnout.
- 2Plátky posypeme moučkovým cukrem a vložíme na pár minut zpět do trouby, aby se utvořila z cukru poleva. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 3Pečené kaštany oloupeme, rozmačkáme vidličkou, přidáme marmeládu, přilijeme likér, rum a šlehačku. Vše dobře promícháme a upravíme na plátky moučníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.