Koláč s kokosovým krémem
65 min.
Ingredience
- Krém
- 420mililitrůMléko polotučné
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůPomerančová kůra
- 25mililitrůPomerančová šťáva
- 200gramůŠlehačka ve spreji
- 25gramůMáslo čerstvé
- 180gramůKokos strouhaný
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCukr krupice
- 25gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, cukr a promícháme. Přidáme měkké máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Vyválíme na plát, vložíme do koláčové formy, propícháme vidličkou a dáme do lednice na 30 minut uležet. Poté těsto zakryjeme alobalem, zatížíme mřížkou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Mřížku odstraníme a pečeme dalších 10 minut.
- 2Mezitím připravíme krém: do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, silně zahřejeme (ale nevaříme). Do mléka zašleháme žloutky, moučkový cukr, mouku, strouhaný kokos, stále šleháme a zahříváme, dokud krém nezhoustne. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu, strouhanou pomerančovou kůru, krém naneseme na koláč a necháme vychladnout.
- 3Koláč naporcujeme, před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.