Koláč s likérovou polevou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
758 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo necháme volně změknout, nakrájíme ho a vložíme do misky. Přidáme vanilkový i moučkový cukr, žloutky, koňák a utřeme na hladkou pěnu. Přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh, nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a zlehka promícháme.
  • 2
    Z těsta odebereme přibližně třetinu, přidáme prosáté kakao a promícháme. Zbylé těsto dáme do olejem vymazaného, moukou vysypaného pekáče. Povrch uhladíme, z tmavého těsta pomocí lžíce klademe na povrch světlého těsta kopečky, které se samy srovnají.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních 35 - 40 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v pekáči.
  • 4
    Moučkový cukr prosejeme do misky, přilijeme likér a utřeme na hladkou polevu, kterou mažeme na povrch koláče. Necháme ztuhnout a krájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.