Koláč s likérovou polevou
60 min.
Ingredience
- 130gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr vanilka
- 120gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60decilitrůKoňak vaječný
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 230gramůMouka polohrubá
- 2lžíceKakao
- 2lžíceMléko polotučné
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- Na ozdobení
- 120gramůCukr moučkový
- 60mililitrůKoňak vaječný
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1056 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
758 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Máslo necháme volně změknout, nakrájíme ho a vložíme do misky. Přidáme vanilkový i moučkový cukr, žloutky, koňák a utřeme na hladkou pěnu. Přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh, nakonec vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a zlehka promícháme.
- 2Z těsta odebereme přibližně třetinu, přidáme prosáté kakao a promícháme. Zbylé těsto dáme do olejem vymazaného, moukou vysypaného pekáče. Povrch uhladíme, z tmavého těsta pomocí lžíce klademe na povrch světlého těsta kopečky, které se samy srovnají.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupních 35 - 40 minut. Upečený koláč necháme vychladnout v pekáči.
- 4Moučkový cukr prosejeme do misky, přilijeme likér a utřeme na hladkou polevu, kterou mažeme na povrch koláče. Necháme ztuhnout a krájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.