Koláč s mandlemi

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 8kusůVaječný bílek slepičí
    • 120gramůMandle mleté
    • 80gramůMandle plátky
    • 100gramůCukr moučkový
    • 70gramůMouka polohrubá
    • 130gramůCukr krupice
    • 0,5lžičkaPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky smícháme s jemným cukrem a ušleháme tuhý sníh. Do mísy prosijeme mleté mandle, mouku, 120g moučkového cukru a vanilkový prášek. Promícháme a poté do směsi opatrně vmícháme připravený sníh.
  • 2
    Hotovu směs rozetřeme na pečící papír do libovolného tvaru, posypeme moučkovým cukrem a plátky mandlí. Korpus přeneseme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220C cca 15minut.
  • 3
    Upečený koláč necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.