Koláč s mangem a datlemi
70 min.
Ingredience
- 1kusMango
- 75gramůDatle
- 150gramůCukr krupice
- 200gramůMouka polohrubá
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMandle mleté
- 50gramůMandle plátky
- 2lžíceMarmeláda meruňková
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Mango oloupeme a dužinu odřízneme od pecky, nadrobno nakrájíme. Omyté datle vypeckujeme, pokrájíme na nudličky a smícháme s mangem.
- 2Máslo ušleháme do pěny s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Postupně vmícháme vejce. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva, po částech vmícháme i mleté mandle.
- 3Těsto nalijeme do máslem vymazané formy 28 x 20 cm. Povrch poklademe mangem, datlemi a posypeme plátky mandlí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme a ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.