Koláč s medovým mascarpone s ořechy
80 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 3lžíceKakao
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůMascarpone
- 4lžíceMed včelí
- 150gramůOřechy vlašské
- 75gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceTřtinový cukr
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem na 180 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout.
- 3Mascarpone necháme zteplat na pokojovou teplotu, pak do něj vmícháme med a potřeme tím koláč. Necháme ztuhnout v lednici.
- 4Cukr necháme zkaramelizovat s máslem, přidáme ořechy a chvíli mícháme. Koláč jimi ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.