Koláč s papájou a jahodami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papáju omyjeme oloupeme, vydlabeme zrníčka a žlutooranžovou dutinu nakrájíme na 2 delší hranolky přibližně 3 x 3 cm. Zahradní jahody omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny.
  • 2
    4 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe.
  • 3
    Papáju položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme pokrájené jahody. Papáju pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Okraje těsta přehneme přes ovoce a těsto zavineme.
  • 4
    Závin z Filo těsta položíme na plech s pečícím papírem tak, že bude spojení těsta vespod. Závin potřeme máslem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova.
  • 5
    Závin necháme vychladnout, pak posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.