Koláč s pomeranči a smetanou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech potřeme 20 g másla. Koláč budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Zbylé změklé máslo utřeme s cukrem, poté přidáme ostatní suroviny na těsto a vypracujeme dohladka. Zpracované těsto rozválíme a přeneseme na plech. Těsto propícháme a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
  • 3
    V mezičase oloupeme pomeranče, rozdělíme je na dílky a odblaníme. Cukr utřeme se žloutky do krému. Plátky želatiny namočíme do vody. Z pomerančové šťávy 2 polévkové lžíce dáme vařit a vložíme do ní vymačkané želatinové plátky, už nevaříme! Necháme želatinu rozpustit.
  • 4
    Do krému vmícháme vychladlou želatinu a postupně pomerančovou šťávu. Dobře promícháme a necháme vychladnout v chladničce. Jakmile začne krém želírovat, přimícháme dobře ušlehanou smetanu. Necháme úplně ztuhnout.
  • 5
    Koláč vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout. Kolem těsta utvoříme okraj z pruhu z pečicího papíru. Koláč poklademe dílky pomeranče, část si odložíme na ozdobu, navrstvíme želatinový krém a ozdobíme dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.