Koláč s rybízem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku zpracujeme s 25 g másla na drobenku. Zapracujeme do ní 1 lžíci studené vody, až se směs spojí. Směs propracujeme, utvoříme z ní kouli, zabalíme ji do fólie a dáme ji na 30 minut do lednice chladit.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rybíz, cukr a 1 lžíci vody. Přivedeme k varu a za stáleho míchání povaříme 2 minuty.
  • 3
    Předehřejeme troubu na 180 °C.
  • 4
    Těsto vyndáme z ledničky, rozválíme a dáme do formy, vyložené pečicím papírem.
  • 5
    Vychladlý rybíz scedíme, poklademe na těsto a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.