Koláč s třešněmi zdobený mákem
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 150gramůCukr krupice
- 200gramůMák mletý
- 20gramůCukr vanilka
- Na ozdobení
- Na těsto
- 170gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 270gramůMouka polohrubá
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 40mililitrůRum
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- Na vymazaní plechu
- 60gramůHera
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme mléko, cukr, přisypeme mletý mák, vanilkový cukr, společně povaříme. Odstavíme a náplň necháme vychladnout. Následovně naplníme cukrářský sáček s ozdobní trubičkou.
- 2Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, nakrájíme ho na kousky do misky. Spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem vyšleháme na hladkou hmotu, do které rozklepneme vejce a vyšleháme do pěny. Postupně přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, vlijeme mléko, nakonec rum, jemně nastrouhanou citrónovou kůru a promícháme.
- 3Připravené těsto vlijeme do kulaté pečicí formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na povrch koláče nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s makovou náplní mřížku. Do středu každé mřížky položíme vypeckované třešně.
- 4Naplněnou formu dáme do předem nahřáté trouby, pečeme při 170°C 35-40 minut. Upečený koláč, necháme vychladnout ve formě. Krájíme na úhledné trojúhelníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.